Spillestedet Harders
Harders

Sista Bossen

Køb Billet

Sista Bossen – Explosiv Party-Grunge-Punk.

Fredag d. 19. Maj
Dørene åbner: 20:00
Show: 21:00
Pris: 130 kr

Den explosive svenske party-grunge-punk gruppe Sista Bossen vender tilbage til Spillestedet Harders med deres højenergiske live show! Sista Bossen blev dannet i Malmø af fem venner tilbage i 2014. Siden da har de udgivet to fuld længde album og en EP, på det svenske pladeselskab Kollektivet Record + det danske selskab Crounchy Frog.

Explosive party-grunge-punk Sista Bossen has become synonymous with extremely high-energy performances, earning them a reputation of hardly touching the ground when playing live!

Sista Bossen har også spillet på Danish Roskilde Festival, SPOT festival, Loppen, Radar, Høst Møn and Northern Winter Beat, Norwegian Fres Festival, og Svenske Plan B, Malmöfestivalen and Debaser Strand.

Det her siger de om sig selv:
Sista Bossen är lite som ett småsyskon som försöker få din uppmärksamhet. Det är högljutt, desperat och löjligt men någonstans i botten av var ditt mörka lilla hjärta borde sitta finns det en liten stickling av kärlek som hankar sig fram. Vad som började som skumpunk vidareutvecklades till knastrock som i sin tur blev till kalasgrunga (birthday party grunge). Det går snabbt helt enkelt, som att cykla i en brant nedförsbacke medans du fortfarande paddlar på för fulla muggar. Om det inte går snabbt (men det gör det för det mesta) känns det som att ligga naken på en tempurmadrass.
Allt detta kompletteras med rättframma, opolerade texter som antingen ropas ut som för att tysta ett stormigt Öresund, eller viskas fram som en lärka på din axel. Men varför lita på denna texten av bristande metaforer när du kan uppleva det själv!? Dom flesta har gillat det hittills, förutom en riktigt sur hårdrockare i Göteborg en gång. Men han var riktigt sur.”
_______________________________________________

“Svenskerpunk i smækbukser – fem meter over scenegulvet”

— GAFFA (Roskilde Festival 2018) ✯ ✯ ✯ ✯

“Natten til mandag blev den karakteristiske tipi, der udgør Rising-scenen, omdannet til et klatrestativ af Hampus Sünden. Forsangeren i det skånske band Sista Bossen var her, der og alle vegne […] og sang i virkeligheden det meste af koncerten hængende fra oppe fra scenekonstruktionen.”
— Undertoner✯✯✯✯✯

“Bandets attityd är smittande och inspirerande. Varje arrangör bör dock vidta vissa försiktighetsåtgärder. Skruva fast det som kan välta, annars är risken stor för framtida benbrott eller liknande. Se till att det inte finns några lösa föremål på eller runtomkring scenen – sångaren och frontmannen Hampus Sundén kommer att utnyttja varje kvadratcentimeter!”
— HYMN

 

Bandcamp : SpotifyFacebook : Instagram